‘Concealers’

Fotografie: Jdn____

Het tweede artikel van deze maand is een aanvulling op het vorige make-up onderwerp (het aanbrengen/kiezen van de juiste foundation): namelijk concealers. Een overzicht van wat er allemaal in dit artikel staat:

– Wat zijn concealers?
– Waarop moet ik letten bij het kiezen van een concealer?
– Belangrijk: De laatste stap!
– De verschillende soorten concealers
– Mijn top 3
– Wat raad ik aan voor de muslima’s/een naturel uitstraling?
-Pictorial (komt binnenkort online)

Een heleboel dus! Voor we starten aan het artikel, wil ik een kanttekening erbij maken: Wij zijn allemaal mensen en kennen imperfecties. En toch is het imperfecte perfect. En voor alles geldt: ‘less is more‘. Dus voel je zeker niet aangespoord om make-up te gebruiken, maar zie de artikelen als een gids voor de momenten waarop je wenst gebruik te maken ervan. Make-up aanbrengen moet geen gewoonte hoeven te zijn! Enjoy reading <3

Wat zijn concealers?

Concealer kun je afleiden van het Engelse woord ‘concealing’, vertaald als ‘verbergen’. Hierdoor komen we gelijk op het antwoord van de bovenstaande vraag: concealers gebruik je om oneffenheden te verbergen. Denk hierbij aan het wegwerken van wallen, vlekken, pukkeltjes, littekens en verkleuringen zoals blauwe plekken. Een ding wat concealer niet kan, is het verbergen van textuur. Dus mocht je bijv. puisten hebben, dan kan je slechts de kleur ervan wegwerken en niet de textuur zelf.

Omdat de meesten bekend zijn met deze vorm van make-up, weten jullie waarschijnlijk ook dat dit spul een dikkere textuur heeft. Een concealer wordt daarom naast een foundation gebruikt en niet ter vervanging van een foundation. Daar is het TE dekkend voor. Indien je concealer wel uitsmeert, kan dat een plamuur laag creëren op jouw gezicht.

Met concealer krijg je de puntjes op de i voor een egaal gezicht doordat het een liftend effect kan creëren wanneer dit juist wordt aangebracht. Concealers worden in die zin ook voor het highlighten gebruikt. Wanneer concealer onder de ogen, op de neusbrug, de cupidoboog en onder de wenkbrauwen wordt aangebracht, breng je hiermee de betreffende gelaatstrekken naar voren. In de onderstaande demo wordt dit geïllustreerd. In een ander artikel zullen we het tegenovergestelde van highlighten behandelen: namelijk het shapen/contouren.

Waarop moet ik letten bij het kiezen van een concealer?
Dat hangt af van het volgende: ‘Waar wil jij een concealer voor wil gebruiken?’

Wanneer je een concealer wenst te hebben voor het dekken van jouw wallen, kijk je eerst naar de kleur die jouw wallen hebben. Heb jij grijsblauwe kringen? Dan zijn warme concealertinten heel handig. Denk aan zalmkleurige concealers in plaats van gelige concealers.

11005732_724598030980745_383264574_n

Wil jij bijvoorbeeld puistjes dekken? Dan zou ik een concealer uitkiezen die het dichts bij jouw eigen huidskleur zit. Een zalmkleurige concealer kan de roodheid in puistjes juist benadrukken!

Heb je extreem rode plekken op jouw gezicht/nek/lichaam? Dan kan een groene concealer dienen als ‘color-corrector’. Wanneer je eerst groene concealer aanbrengt, neutraliseer je de rode plekken. Daarna kun je een huidskleurige concealer aanbrengen (bijvoorbeeld met een gelige ondertoon, een zalmkleurige/rode ondertoon zal de roodheid meer benadrukken). Als jouw hele gezicht rood/vurig oogt, zou ik geen concealer gebruiken. Er bestaan groene en gele primers om de roodheid in het gezicht te neutraliseren.

11008941_724598020980746_979568274_n

Belangrijk: De laatste stap!
Een belangrijke stap die de meesten niet kennen is het afpoederen na afloop. Omdat concealer een vettige textuur heeft, kan dit makkelijk verplaatsen wanneer dit niet gefixeerd wordt. Het kan bijvoorbeeld in de lijntjes gaan zitten van jouw wallen. Door het sterk af te poederen, kun je dit voorkomen. In de onderstaande demo wordt deze laatste stap beschreven.

De verschillende soorten concealers
Voordat ik de diverse vormen van concealers toelicht, is het van belang om te weten dat het merk van een concealer er veelal toedoet.

De vloeibare concealers die mij bekend zijn, zijn van MAC cosmetics: de MAC Select moisturecover en MAC prolongwear. De crème concealers zijn van Inglot, Kryolan Dermacolor, Laura Mercier, de MAC Studio Finish SPF 35 en de MAC Studio Sculpt. De concealer in potloodvorm is van Make-up Studio.

–        Vloeibaar (transparant);
De MAC moisturecover is een fijne concealer voor mensen met een drogere huid. Deze concealer heeft namelijk een vettige textuur en trekt niet volledig in de huid. Hierdoor is afpoederen noodzakelijk. De dekking is licht.11004180_724597817647433_1157823773_n

–        Vloeibaar (dekkend); De MAC prolongwear is voor iedereen een superfijne concealer. Deze concealer dekt goed en trekt volledig in de huid en zit daardoor nauwelijks in de lijntjes onder de ogen.11016384_724597824314099_714372420_n

–        Crème concealer (zeer dekkend); Voor alle visagie opdrachten en mezelf gebruik ik deze vorm van concealer. De MAC Studio Finish SPF 35 is 1 van de eerste concealers die ik had aangeschaft voor mezelf. Hij dekt zeer goed, maar kent een nadeel: deze concealer zit heel erg in de lijntjes onder mijn ogen. Toen heb ik na enkele maanden pas ontdekt dat je deze concealer HEEL goed moet afpoederen.961666_724597820980766_1322339489_n

Een andere concealer die goed dekt zonder in mijn lijntjes te zitten (en zonder af te poederen) is de secret concealer van Laura Mercier. Ben zeer te spreken over haar concealer! Een nadeel is dat de prijs (€27,00) hoger ligt van de prijzen van bijv. MAC, Inglot en Make-up Studio.

Voor mensen met een drogere huid zijn de crème concealers van Inglot heel goed, maar ook hier geldt: heel goed afpoederen.

De beste backstage concealers die ik ooit heb uitgeprobeerd, zijn de concealers van Kryolan uit de Dermacolor lijn. Deze heb ik eerst leren kennen via mijn visagie opleiding en daarna heb ik een groter palet ervan aangeschaft. In de onderstaande pictorial gebruik ik deze concealers. Ik poeder ze onder de ogen goed af. Waarom vind ik deze de beste? Je kunt de dekking heel goed opbouwen: van super dekkend tot aan transparant en ze blijven heel lang zitten!

–        Crème concealer in potlood vorm;
Deze vorm van concealer, gebruik ik heel weinig. De concealers in potloodvorm, heb ik eerst gezien bij het merk Urban Decay. Zij hebben concealers gemaakt in Jumbo Pencils en zijn cremig van textuur. Het potlood dat je hierboven ziet, is van Make-up Studio. Dit gebruik je voor het strakker maken van de make-up: om de wenkbrauwen heen, om de lipranden heen. Het dient als finishing-touch door het subtiel highlighten van de genoemde gebieden.11012295_724597830980765_491382164_n

Mijn top 3 concealers:

3e plaats: Kryolan Dermacolor Concealers; Een zekere must-have als jij ook visagiste bent! Let op: afpoederen is nodig.

2e plaats: MAC Pro Longwear Concealer; Een snelle en effectieve concealer voor alledag. Om het lang te laten zitten is afpoederen nodig. Trekt minimaal in de lijnen na een lange dag.

1e plaats: Laura Mercier Secret Concealer; De beste concealer voor elke dag met een cremige textuur, trekt goed in, zit niet in de lijntjes! Deze hoef je dus niet af te poederen, maar is wel duurder dan de andere merken die genoemd zijn. I simply love it & vind het mijn geld zeker waard.10994818_724597834314098_284405884_n

Wat raad ik aan voor de muslima’s/een naturel uitstraling?
Heb je geen overdreven oneffenheden? Gebruik dan ook geen concealer, maar lichtelijk bijv. BB-cream, foundation of poeder. Heb je die wel, gebruik een vloeibare niet dekkende concealer voor bijv. het camoufleren van de wangen. Dit oogt heel naturel en is dus het minst zichtbaar. Alle andere concealers (ook de concealers uit mijn top 3) zijn zichtbaar. Om het naturel te houden, kies ik het liefst voor de MAC Select Moisturecover concealer. Deze poeder ik vervolgens licht af.

Pictorial

De pictorial komt binnenkort online.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.