M.A.C Girls – Mischief Minx Palette

In een vorig artikel heb ik hier beknopt aandacht aan besteed, maar vandaag deel ik een eyeshadow-look met jullie! Deze look staat leuk bij alle huidskleuren. Hieronder zien jullie een foto van mijn model én van mij met dezelfde look.

Benodigdheden:

Alle vermeldde producten hieronder zijn verkrijgbaar bij M.A.C. Cosmetics.

  • Oogschaduwbasis (Pro longwear Paintpot #Groundwork/#Soft Ochre) afhankelijk van jouw huidskleur.
  • Fix + (Voor het nat maken van glanzende oogschaduw tinten)
  • Mischief Minx Palette (vanzelfsprekend 😜)
  • #239 – platte oogschaduwkwast (Dit gaan we gebruiken voor het aanbrengen van oogschaduwtinten op de oogleden, gebruik steeds 1 zijde)
  • #219 – penceel kwast (Precisie werk doe je met deze kwast, aanbrengen van highlight en extra schaduw van de allerdonkerste oogschaduwtinten. Tussendoor kun je je kwast droog vegen in een tissue.)
  • #217 – blend/vervaag kwast (Dit geeft het effect van een overgang tussen de diverse kleuren! Het fijnste is om 2 van deze kwast tot je beschikking te hebben. Gebruik ronddraaiende bewegingen wanneer je een eyeshadowkleur in je arcadeboog wil doen vervagen.)
  • Dazzleshadow #Let’s Roll (Voor een extra boost in je eye-game, recht onder op de afbeelding).
  • Liquid/ Gel Eyeliner (hoe donkerder, hoe beter!)
  • Mascara #Bold ‘N Bad Lash
  • Lash #4 (vrij natuurlijk, lekker volumnieus, gemiddeld in lengte)

Stap 1: We beginnen met het aanbrengen van een oogschaduwbasis, de paintpots zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en ik raad een huidskleurige basis aan. Voor mij is dat #Groundwork.

Stap 2: Met een #217 kwast breng je #Flaming Femme aan in je arcadeboog (het gedeelte tussen de wenkbrauwbot en je ooglid). Dit kun je het beste doen in ronddraaiende bewegingen. Kijk recht in een spiegel, maak de beweging enigzins omhoog en naar binnen  toe.

Stap 3: Met #V Frisky en #Natural Tease gaan we de oogleden inkleuren. Dit doe je met een #239 kwast en bespray je met Fix +. Hierdoor worden de glanzende oogschaduwtinten metallic en nog meer creamy. Neem ook de onderste oogleden mee vanuit de binnenkant: licht de binnenste ooghoeken met #V Frisky voor een frisse uitstraling.

Stap 4: Met de #219 kwast pakken we de donkerste tinten uit de palette en maken we alleen de buitenste ooghoeken donker. Dit doe je ook aan de onderste oogleden.

Stap 5: Dit is optioneel, maar voor de mensen die van extra glamour houden – met de #239 kwast pak je de #Let’s Roll Dazzle Eyeshadow, dit spray je nat en breng je alleen in het midden aan van de oogleden.

Stap 6: Breng een dramatische winged eyeliner aan die van dun naar dik loopt (de uiteinden mogen wat aanweziger). Op beide afbeeldingen gebruik ik liquid eyeliner, maar een gel is ook goed.

Stap 7: Sluit af met een flinke laag mascara – boven en onder. Plak  evt. de MAC Lash #4. Et voila – een prachtige mischief minx look!