M.A.C Must-Haves

Sinds ik als beautyadvisor voor het merk Make-up Art Cosmetics (MAC) werk, ben ik nog meer onder de indruk gaan raken van bepaalde producten. Ook krijg ik vaker de vraag welke producten ik echt adviseer, vandaar dit artikel. Zonder uitstel spring ik meteen in mijn M.A.C Must-Haves!

Dit zijn mijn persoonlijke must-haves, niet van mijn visagiekoffer. Als ik die hieronder moest verwerken dan was dit artikel nog langer geweest.

 1. MAC Pro Longwear Paintpot – Dit product gebruik ik al jaren en blijf ik steeds opnieuw kopen. Mijn paintpot is in de kleur #Groundwork en elk potje gaat mij 1 jaar mee.

  MAC Pro Longwear Paintpot in Groundwork
 2. MAC Prep&Prime Lip – Een nieuw product in mijn stash waar ik voorheen helemaal niks van af wist! Omdat ik hele droge lippen heb, zijn matte lipsticks een behoorlijke uitdaging. Scrubben helpt uiteraard, maar toch versterkt dat droge gevoel wanneer ik een matte (liquid) lipstick draag. Deze lipprimer heeft dat gevoel voor mij vele malen verminderd. In combinatie met een MAC lipstick voel ik helemaal geen irritatie op mijn lippen. Bij liquid lipsticks is dat gevoel ontzettend verminderd maar niet helemaal weg. Bij liquid lipsticks moet ik de lipprimer gebruiken bij het bijwerken.
 3. MAC Mineralized Skinfinish Highlighters – Mijn persoonlijke highlighter is de #Global Glow en in mijn kit heb ik de #Soft and Gentle. Voor een prachtig opvallende glow is dit een onmisbaar product. Voor iedere huidskleur is er een gepaste highlighter. Neem dus zeker een kijkje naar deze highlighters. Overigens heeft MAC recentelijk nieuwe highlighters uitgebracht (meer kleuren met andersoortig gloed), namelijk de Extra Dimension Skinfinish highlighters.

  MAC MSF Global Glow
 4. MAC Fix + – De make-up fixeer spray van MAC. Dit haalt dat cakey-effect van jouw make-up en zorgt ervoor dat de highlighter nog mooier aanhecht!
 5. MAC Pro Longwear Foundation Waterproof – Een geweldige foundation voor mensen met een vettig huidstype. Blijft superlang zitten, dekt natuurlijk tot medium en heeft een matte finish. Hier heb ik in een eerder artikel over gesproken.
 6. MAC 217, MAC 233, MAC 109, MAC 187 – Dit zijn geweldige kwasten. Ik beloof je, geen enkele dupe werkt zoals deze kwasten werken. En dan heb ik de equivalenten uitgeprobeerd van Zoeva Brushes en Sigma. Voor de ogen zijn de 217 (blenden in de arcadeboog) en 233 (platte oogschaduwkwast) onmisbaar. Voor concealer en crème oogschaduwproducten is de 187 superfijn. De 109 is voor alles qua gezichtsproducten fijn (foundation, poeder, blush, bronzer, highlighter).
  MAC #109
  MAC #217 en MAC #233

  MAC #187
 7. MAC Lash nr. 4, nr. 36 en nr.7 – Helaas heb ik geen foto van de nr. 4, maar dit is een Every Day-Lash of een natuurlijke nep-wimper die iedereen goed staat. Indien je hele korte wimpers hebt, raad ik je deze niet aan voor een natuurlijk effect. De nr. 36 heeft een sierlijke vorm die naar buiten toe een wing vormt zonder te zwaar te ogen. De nr. 7 lijkt heel spikey/puntig maar staat volumineus! Alle wimpers zijn een mengsel tussen bruine met zonnetje haren. Zonder mascara lijken ze op extensions.
  Links #36 Rechts #7

 8. MAC pigment #Blonde’s Gold en #Vanilla – Een prachtig pigment! En er zijn nog meer mooie kleuren dus ga gerust een keer langs om deze te bekijken.
 9. MAC Retromatte Lipcolour – Dit zijn liquid lipsticks die de hele dag blijven zitten, vanwege de textuur en matte finish.
 10. MAC Lipsticks – Ik heb hele droge lippen en desondanks dat MAC voornamelijk zijn populariteit verkrijgt uit matte tinten, heb ik juist NIET matte favorieten. De MAC lipstick Crème in Your Coffee en Liptensity #Smoked Almond.

Welke producten hebben jullie uitgeprobeerd die onmisbaar zijn geworden? Bezoek me gerust in de MAC-counter te Hoofddorp!