Mini Review – Favoriete Gezichtsproducten

Er zijn een heleboel merken bijgekomen op de beautymarkt met allemaal producten voor een perfecte ‘egale’ basis. Denk maar aan de #FauxFilter Foundation van Huda Beauty, Fenty Beauty’s Pro Filt’r Soft Matte Foundation, KKW Beauty’s Liquid Concealer, Tarte’s Shape Tape Concealer en het blijft maar doorgaan. Nou heb ik de afgelopen tijd veel verschillende dingen geprobeerd voor mijn gelaat (denk aan primers, foundations, concealers, settingpowders én sprays) én maar 1 routine die me blijft aanspreken.

Van mijn hele stash is er slechts 1 combinatie van producten waar ik herhaaldelijk op terug val. Deze combinatie is mijn volledig-dekkende, supermatte, langhoudende en waterproof routine waarvan ik zeker weet dat ik er ‘on fleek’ uit zie no matter what the circumstance. Hieronder zijn deze producten opgenoemd in een volgorde van de meest geliefde boven en de minst geliefde onder.

Urban Decay All Nighter Waterproof Full-Coverage Foundation én Concealer: Je kunt aan de fles zien hoe goed hij gebruikt is. Ik heb geen enkele foundation ooit in mijn leven zo goed gebruikt! Deze foundation bevat 30ML en kost €37,90. De concealer kost €25,50 voor 3,5ml.Voordat ik deze foundation ontdekte, was de M.A.C Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation mijn favoriet. Alleen bleef ik de kleurmatch niet ideaal vinden – de NC tinten te geel en de NW tinten te oranje. Qua formule vind ik deze identiek aan de All Nighter en heeft de All Nighter een betere match qua kleur voor mijn wensen.

Voordelen:
+ Vegan (zowel concealer als foundation).
+Per keer gebruik ik een half tot drie kwart pompje – zo goed dekt deze foundation!
+Gouden regel voor deze foundation is: ‘less is more’. Ik breng het aan met een kwast/spons en verdeel eerst het product aan 1 kant voor ik aan de andere kant begin. De matte textuur zorgt ervoor dat het snel opdroogt, dus stipjes overal aanbrengen én uitblenden werkt NIET voor deze foundation.
+ Langhoudende formule.
+ Waterproof.

Nadelen:
– Teveel aanbrengen ziet er ‘cakey’ en vlekkerig uit.
– De houdbaarheid/ ‘shelflife’ van de foundation én concealer is formeel slechts 6 maanden.

Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer: Voordat de All nighter concealer werd uitgebracht, gebruikte ik deze concealer vast in mijn routine. Alhoewel deze iets minder goed dekt, pastte het perfect in mijn routine. Het is een langhoudende, dekkende  en matte concealer. Deze kost €25,45 voor 5ml en is vegan.

Urban Decay Pore Perfecting Complexion Primer Potion: Deze primer is het minst geliefde uit alle genoemde producten, maar pakte ik erbij op dagen dat ik er echt ‘on fleek’ uit wilde zien. Deze primer kost €33,85 voor 28ml en heb ik nog steeds niet kunnen opmaken. Het werkt goed, maar een extra handeling naast mijn dagcreme is niet altijd mijn ding! Het maakt mijn ultieme combinatie af, maar is niet geheel onmisbaar. De andere producten werken dus ook zonder de primer 😉

Deze producten verdienen speciale aandacht, want ze zijn écht langhoudend, dekken super goed en zitten als enigste nog perfect op mijn vettige huid! Naar mijn idee worden ze niet sterk genoeg aangeprezen in de beautywereld.

Dus…. als je een vettige of gecombineerde huidstype hebt, do try this out!