Review: The Clarasonic Mia 2

In een eerder artikel hebben jullie al kennis kunnen maken met the Clarasonic Mia 2. Dit is namelijk een gezichtsreinigingsborstel. Hieronder wil ik vertellen wat dit nou precies doet, wat het nut ervan is en hoe ik het beoordeel.

Sinds oktober 2014 heb ik the Clarasonic Mia 2, hij kost €149,00 en is verkrijgbaar bij de ICI Paris XL. Dit is een gezichtsborstel met 2 standen (1 is wat trager, 2 wat sneller). Hij gaat ongeveer 24 beurten mee op een geladen batterij, is waterproof en kan gemakkelijk mee op reis. Een beurt met de Mia 2 duurt 60 sec en kan maximaal 2 keer per dag gebruikt worden.

Wat doet de Mia 2?

Deze gezichtsborstel zorgt ervoor dat het gezicht grondiger gereinigd wordt ten opzichte van gebruikelijke reinigingsrituelen (reinigingsmelk/tonic). Het reinigt de huidoppervlakte van dode huidcellen en geeft het gezicht tevens een massage. In combinatie met een facewash gebruik je dit bijvoorbeeld onder de douche of bij een wasbak en duurt 1 minuut gedoseerd over delen op het gezicht. Dit gebruik je 20 seconden op het voorhoofd, 20 seconden rondom de neus en kin en 10 seconden voor iedere wang.

Ik gebruik mijn Mia 2 in combinatie met de Philosophy Purity facewash. Inmiddels heb ik mijn Mia 2 9 – 10 maanden en ik kan niet meer zonder. Waarom dat zo is, vertel ik in het onderstaande kopje.

De nut van de Mia 2…

Ik heb al tijden last van schilfers op en rondom mijn neus. Daarnaast is mijn t-zone heel erg vettig, heb ik mee-eters op mijn neus en wijde poriën in de zomer. Incidenteel heb ik ook puisten op mijn gezicht. Ik merk op dat mijn huid straalt na het gebruiken van de Mia 2. Mijn huid oogt strakker, de schilfers gaan eraf en mijn t-zone is niet extreem vettig. De mee-eters en vettigheid lijken terug te komen op het moment dat ik een aantal dagen de Mia 2 niet heb gebruikt. Daarom neig ik steeds terug te gaan naar de Mia 2 en is het een vast ritueel geworden om dit elke dag één keer te gebruiken. De dagen dat ik echt extreem uitgeput ben (vooral met de ramadan), sla ik het over. Dit is alleen het geval als ik geen make-up heb gedragen (draag zelden make-up in de Ramadan). Draag ik make-up, dan zorg ik ervoor dat ik de Mia 2 gebruik. De Mia 2 gebruik ik niet op de ogen! Daar is het te grof voor.

Onderhoud Mia 2

Na elke beurt kun je de Mia 2 gemakkelijk omspoelen met water. De borstel zelf kan eruit gedraaid worden en vervangen worden. Tussen 3 en 6 maanden (afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt) moet je de borstel vervangen. Deze kost ongeveer €25. Ik heb ongeveer 6 maanden gedaan toen ik echt vond dat hij toe was aan vervanging. Ik heb het echter niet ELKE dag gebruikt, maar meestal maximaal 5 keer per week.

Mijn Mia 2 ritueel

Wanneer ik dus een laagje foundation draag, gebruik ik de Mia 2 in de avonden. Ik start met mijn goedkope Kruidvat facewash en met 4 druppeltjes op mijn handen wrijf ik dit onder de douche over mijn gezicht. Ik doe dit 2 keer als ik veel make-up heb gedragen (denk aan primer, fd, cc, blush, contour, oogmake-up). Dit spoelt dan oppervlakkig al het make-up eraf. Erna pas ga ik met mijn Mia 2 eroverheen. Dit voelt superfijn aan. Na afloop gebruik ik nog een oogmake-up remover om alle restanten eyeliner/mascara zachtjes eraf te masseren. Dit zorgt ervoor dat ik een schone huid overhoud, zonder veel producten en wattenschijfjes vies te maken.

In het begin heb ik ook zonder de Kruidvat facewash de Mia 2 gebruikt en ik vond het smerig om een oranje borstel ervan over te houden. Daarom kies ik ervoor om al eerder de grootste delen make-up eraf te spoelen. De Mia 2 reinigt vervolgens mijn huid grondiger. Dit is dus een extra handeling die niet nodig is.

Eindoordeel

Sinds ik de Mia 2 heb, is het reinigen vele malen eenvoudiger geworden. Ook op de dagen dat ik geen make-up draag, gebruik ik het voor een stralende huid. Het geeft me een spa-gevoel en is eenvoudig te gebruiken in het dagelijkse leven. Ik gebruik de Mia 2 onder de douche in combinatie met mijn Philosophy Purity Facewash en zie duidelijke resutaten. Ik geef het een 9+, omdat het onmisbaar is geworden uit mijn reinigingsritueel.

Hij had een 10 gekregen als de prijs niet zo hoog was. Voor mensen die echt elke week tijd maken voor een exfoliërende/hydraterende masker, zal dit niet per sé nodig zijn. Een goed gezichtsritueel zou voldoende moeten zijn. Mensen die vaak make-up dragen (primer, foundation, concealer, poeder: make-up met meerdere lagen) zouden er baat bij hebben om een gezichtsborstel als deze te hebben, omdat het het reinigingsritueel versnelt (IN 1 MINUUT IS ALLES ERAF). Na afloop zou je evt. een tonic kunnen gebruiken om te controleren of er nog restanten zijn blijven liggen. De ogen moeten echter apart gereinigd worden (met een oogmake-up remover).

Dus: voor de dames die nog geen cadeau hebben gevraagd voor een speciale gelegenheid, dit is zeker een aanrader!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.