Top M.A.C. Nude – Lippenstiften & Lippotloden

Dit is een artikel dat je waarschijnlijk al zag aankomen… In mijn M.A.C. Must-Haves las je als laatste Must-Have de lipsticks van M.A.C. Inmiddels werk ik er langere tijd en heb ik verschillende lipproducten van M.A.C. kunnen uitproberen. Ik kon het niet laten om de mooiste ‘nudes’ op een rijtje te zetten. Let wel op – ik heb een medium to tan huidskleur, ongeveer NC42/NW33. Mijn persoonlijke voorkeur hoeft niet per sé ook jouw favoriet te zijn! Ik heb soms meerdere kleuren onder 1 getal, omdat de kleuren uit de zelfde familie afkomstig zijn en je dus niet ALLEMAAL hoeft, tenzij je dat graag wil 😉

 1. Smoked Almond – Liptensity. Hier heb ik eerder over verteld, mijn favoriete lipsticks zijn juist niet matte. Deze lipstick blijft lang zitten, is heel goed gepigmenteerd en staat heel mooi bij mijn huidskleur (ook zonder lipliner).
 2. Velvet Teddy – Matte lippenstift. Een universele nude die je zeker eens moet proberen wanneer je een MAC-counter bezoekt. Hij neigt bij mij een oranje-roze ondertoon te hebben, maar lijkt in de huls een warme beige. Met lipliner is ie ’t mooist, zonder staat ie heel natuurlijk. Burnt Spice – Retro Matte lipcolour. Samen met Velvet Teddy deelt deze lippenstift de tweede plaats. Het verschil zit ‘em in de textuur. Deze lippenstift is héél mat en blijft zitten tot het verwijderd wordt met een olie, terwijl de Velvet Teddy iets gemakkelijker van de lippen vervaagt.

3. Viva Glam II – Satin lippenstift. Deze lipstick is een cadeau in ruil voor een donatie aan de M.A.C. Aids Fund, maar is een prachtige nude-lippenstift. Door de prettige textuur zit ‘ie niet droog op mijn lippen en een lipliner maakt het perfect af! Zonder lipliner staat ‘ie fel op de lippen.

4. Kinda Sexy – Matte lippenstift. Een nude tint met een oranje-koraal ondertoon. Het is vrij warm en ik draag deze graag met een lipliner. Zonder lipliner oogt deze lippenstift heel fel.

5. Taupe – Matte lippenstift. Een bruin-beige lippenstift met een warme ondertoon. Bij lichtkleurige damens kan deze oranje overkomen, maar bij mijn huid staat het heel mooi. Het geeft definitie zonder weg te vallen. Deze lippenstift kan ik gemakkelijk zonder lipliner dragen.
Whirl – Matte lippenstift. Een bruin-beige lippenstift met een koele ondertoon. Ook deze geeft prachtige definitie zonder weg te vallen en is iets donkerder dan de Taupe. Een lipliner is niet nodig, maar kan worden toegevoegd om het effect te dramatiseren (? is dit een bestaand woord…).
Persistence – Matte lippenstift. Een bruin-beige lippenstift met een warme ondertoon. Geeft een gedefinieerd effect, staat heel mooi bij mijn huidskleur. Heeft geen lipliner nodig! Is donkerder dan Taupe, maar even intens als de Whirl. 

6. Cold Hard Cash – Matte lippenstift. Dit is een grijs-bruine lipepnstift, die op mijn huid heel ‘nude’ overkomt. Hij is vrij uniek in vergelijking met alle andere lippenstiften. Houd je van ‘edgy’ lippenstift, dan is dit jouw perfecte nude. Deze lippenstift draag ik graag met lipliner en is Limited Edition (uit the Colour Rocker collectie). 

7. Half ‘N Half – Satin lippenstift. Dit is een universele nude met een glanzende finish, warme ondertoon. Ook deze vind ik velen goed staan. Voor de donkere huid zal deze met een lipliner goed lukken.

En dan nu naar de optimaal benutte lipliners uit mijn stash met een nude-kleur!

 1. Spice – Een warm bruine lipliner, die prettig aanvoelt en de hele dag blijft zitten!
  Whirl – Net zoals de lipppenstift is dit een bruin-beige lipliner met een koele ondertoon. Voelt ook prettig en blijft de hele dag zitten.
 2. Morning Coffee – Een donkerbruine lipliner uit de Pro Long Wear lijn. Deze is smeerbaarder en droogt op na een minuut. Erna krijg je het alleen met olie eraf.
  Absolutely It – Een roodbruine lipliner uit de Pro Long Wear lijn.
 3. Plum – Een paars-grijze lipliner die behoorlijk lijkt op mijn natuurlijke lipkleur. Niet voor iedereen zal dit een nude zijn, maar bij mij komt het heel nude over!
  Stone – Een grijs-bruine lipliner. Dit lijkt een schaduw effect aan de lippen te geven, vooral bij kleuren zoals de Cold Hard Cash.

Zo… Dat waren toch een heleboel! Heb jij al een M.A.C. nude in jouw stash zitten?