Vervolgartikel: “Hoe kies ik de juiste foundation?”

Na het eerste blogartikel kreeg ik een aantal tips, waaronder meer diepgang over het kiezen van de juiste foundation. Dit artikel zal zich meer focussen op een aantal punten waar het eerste artikel beknopt in is geweest.

Een overzicht van de deelonderwerpen uit dit artikel:

  1. Wat voor huidstype heb ik?
  2. Welke tools kan ik het beste gebruiken bij de foundations?
  3. Welke tools worden geadviseerd voor muslima’s/transparante dekking?

 

  1. “Wat voor huidstype heb ik?”
    Om daar achter te komen, heb je twee opties (waarvan ik op de hoogte ben). Een van die manieren is langsgaan bij een parfumerie (bijvoorbeeld ICI Paris XL/Douglas) en vragen naar een huidstest. Zij gebruiken dan een apparaat om jouw huid van dichtbij te bekijken en bepalen daarmee het huidstype.Een andere simpele manier om erachter te komen, is er ook. Als je uit de douche komt, hoe voelt jouw huid aan?

–         Droge huidstype: Trekt het gelijk en voel je dat je zo snel mogelijk iets moet opsmeren? Dan heb je zeer waarschijnlijk een droge huid. Ook hebben personen met dit huidstype vaker droge plekjes op het gezicht al dan niet met huidschilfers. Naarmate je stijgt in leeftijd, wordt de huid vaak wat droger.

–         Voelt jouw huid prima aan en wordt het binnen enkele minuten vettig? Dan heb jij een vettig of gemengd huidstype. Het gemengde huidstype kenmerkt zich met een extreem vettige T-zone (kin, neus en voorhoofd) terwijl het vettige huidstype overal vettig is.

–         Voelt jouw gezicht niet droog noch vettig aan? Dan kun je concluderen dat je een normaal huidstype hebt.

Naast het bepalen van je huidstype, zijn er nog enkele ‘huidstypes’ die ook onthouden moeten worden.

–         Mensen met een problematisch huidstype hebben bijvoorbeeld acne samen met een wisselend huidstype: soms extreem droog of extreem vettig. Voor hen is het belangrijk skincare/make-up te zoeken die specifiek op hun huid gericht is (bijvoorbeeld La Roche Posay/Vichy).

–         Daarnaast zijn er mensen die sensitief reageren op parfum-/geurstoffen, parabenen en siliconen. Als jij tot de laatste groep behoort (naast een droge/vettige/normale/gemengde huidstype te hebben), heb je al minder opties bij het kiezen van foundations. Als jouw huid sensitief is, kun je sneller last krijgen van roodheid, uitslag (als gevolg van allergie) en bijvoorbeeld eczeem. Bij enkele mensen schijnen minerale foundations geen reacties op te leveren!

  1. “Welke tools kan ik het beste gebruiken bij de foundations?”
    In het vorige artikel had ik het over 3 typen tools: kwasten, sponzen en natuurlijk de handen!
    – Handen: De meest snelle tool, het beste aan te raden met getinte dagcrèmes/BB creams. Maar ook voor foundations als je dit snel moet aanbrengen. Hier wil ik bij vermelden dat het minder mooi kan uitpakken als je dit niet op de juiste manier vermengt met jouw huid.
    –         Kwasten: Deze raad ik zeker aan bij vloeibare en poeder foundations. Op de eerste afbeelding zien jullie een ‘stippeling brush’. FullSizeRender (3)Deze kwast kan zowel een vloeibare als poeder foundation aanbrengen op een transparante manier. De dekking kan je met een stippeling brush verhogen. Op de tweede afbeelding zien jullie een ‘buffer brush’. FullSizeRender (1)FullSizeRenderDeze kwast is superzacht en blend als het beste in de huid. Deze kun je bijvoorbeeld voor superdekkende foundations gebruiken om het goed te vermengen met de huid! De laatste kwast is een traditionele foundationkwast. FullSizeRender (2)Deze kwast geeft naar mijn mening een hele goede dekking, maar is tegelijkertijd lastig te gebruiken. Het probleem zit hem in het krijgen van strepen. Maar na wat oefening is deze ook een leuke kwast om te hebben. Dit kun je het beste met een vloeibare foundation gebruiken. Voor crème foundations is deze al wat moeilijker in gebruik en voor poeder foundations kun je deze niet gebruiken.
    –         Sponzen: Alle sponzen die weergegeven zijn, kun je voor alle soort foundations gebruiken (vloeibaar, crème en poeder). De eerste traditionele latexspons brengt alle soort foundations dekkender aan op het gezicht (t.o.v. een kwast). FullSizeRender (6)FullSizeRender (7)Echter kun je deze vochtig maken met water of MAC Fix +, waardoor deze transparanter de foundation aanbrengt. De tweede spons is de beautyblender van Make-up Studio.FullSizeRender (5)FullSizeRender (4) Er zijn meerdere merken die zulke sponzen maken (zoals Beautyblender zelf, Essence en Real Techniques). Dit sponsje heeft een puntig topje om ook concealer/poeder in de ooghoeken/rondom de neus aan te kunnen brengen. Ook dit sponsje kun je vochtig gebruiken voor een minder sterke dekking, maar brengt ook het prachtigst foundations aan. De laatste spons is de ‘powder puff’ van MAC cosmetics. IMG_7577IMG_7578Ik zou deze niet graag gebruiken voor vloeibare of crème foundations, maar dat kan zeker wel. Het brengt heel erg dekkend aan en kun je niet vochtig maken. Deze spons is specifiek bedoeld voor poeder: minerale poeder of normale gezichtspoeder. Mocht je minder dekking willen, dan zou ik een kwast aanraden.
  2. “Welke tools worden geadviseerd voor muslima’s/transparante dekking?”
    Voor alle soort foundations adviseer ik echt de stippeling brush. De dekking is heel transparant maar kun je ook opbouwen! Mijn kwast van Real Techniques is al heeeeel lang een favoriet. Deze kun je o.a. hier verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.