Review: ‘Bombay Hair – DressYourFace Complete Hair Set’

Welkom bij mijn eerste productreview. Ik hoor dus graag van jullie waar aanvullingen of verbeteringen nodig zijn. Mijn reviews zal ik zo beknopt mogelijk houden in plaats van lange artikelen. De ‘echte’ blogposts zullen langer zijn.

Praktische zaken:
Deze haartool-set kost $200 (Amerikaanse dollar), $20 verzendkosten met ongeveer €41 (btw, inklarings- en douanekosten) extra kosten bij het aannemen van de pakket. Via Paypal kun je o.a. op www.bombayhair.com deze tools bestellen en deze volgen middels een track-en-trace code. De ontwerpster van deze tools: miss Tamanna Roashan, vertelt in haar live-videos hoe de set werkt en hoe je kapsels kunt creeëren via www.dressyourfacelive.com

Ook is er een Europese adapter nodig voor het aansluiten van de Amerikaanse stekkers wat ongeveer €5 kost (niet inbegrepen in de set).

Waaruit bestaat de BH DressYourFace Complete Hair Set?
Alle tools kunnen ingesteld worden tussen 65 – 230º. De set bestaat uit:

–        Een stijltang;

–        Een houder van de onderstaande krultangen;

–        Een klemloze krultang 32mm;

–        Een klemloze krultang 25mm;

–        Een klemloze krultang 13mm;

–        Een hitte-resistente mat;

–        Een rubbertje voor het neerleggen van de tangen;

–        Twee alligatorklemmen;

–        Handschoenen;

–        1 jaar garantie.

Krultang 32mm –  beachy waves: Deze krultang heb ik kortgeleden uitgeprobeerd en grijp ik minder snel naar. Deze tang is behoorlijk breed en geschikt voor het maken van minder strakke krullen. Op de foto’s zie je het niet uitgeborsteld en wel uitgeborsteld. Ik vind het belangrijk én noodzakelijk om bij deze krullen haarspray goed in het haar te masseren zodat het niet uitzakt en deze te touperen. Deze krullen bleven ong. een dag zitten en zakten daarna uit.

Grootste wandGrootste wand uitgeborsteld

Krultang 25mm – strakke krullen:
Dit is de eerste krultang uit de set die ik heb gebruikt op een model. De tang zit prettig in mijn handen en wordt niet warm waar je het vast moet houden. De spiraalkrullen zijn heel goed gelukt en zaten ongeveer 3 dagen in de haren met alleen haarserum (van L’anza/ICI). Deze tang werd ook goed heet, dus kan mensen met dik haar prima aan. Ook op wat fijner haar pakken deze krullen prachtig uit! Op de onderstaande foto kun je de directe resultaten zien. De krullen zijn heel subtiel uitgeborsteld. Deze tang is ideaal voor de zogenaamde ‘hollywood wave’.Middelste wand

Middelste wand uitgeborsteld

Krultang 13mm – superfijne krullen:
Deze tang heb ik in de afgelopen maand wat vaker gebruikt om te zien wat het effect ervan was. In eerste instantie kost het met deze tang meer tijd om te krullen: vooral bij mensen met lang en dik haar neemt het meer tijd om fijne krullen erin te krijgen. De resultaat is prachtig! Je kan hele strakke krullen ermee maken en zelfs uitgeborsteld blijft er een prachtige krul inzitten. Op de foto’s heb ik haarspray gebruikt i.c.m. ICI haarserum. Deze krullen kunnen tot 5 dagen blijven zitten. Met deze tang maak je bovendien gemakkelijk bruidskapsels. Op de onderstaande foto kun je volgen hoe ik de krullen nonchalant heb opgestoken.Kleinste wand

Stijltang:
De stijltang is de eerste tool die ik uit deze set heb geprobeerd. Deze tang maakt de haren superstijl met een glossy glans erin zonder nog producten te hebben gebruikt. Omdat deze tang best heet wordt (230 graden), is het makkelijk te gebruiken op wat dikker haar. Al met al een supertang!

IMG_7812

Wanneer raad ik dit wel/niet aan?

Als je niet graag of vaak jouw haren bewerkt met hittetools, dan raad ik dit niet aan. Dan heb je meer baat bij een goedkopere krul- of stijltang van bijv. Babyliss/Remington.

Ben jij een BHS of maak jij regelmatig kapsels met hittetools, dan kan dit zeker een aanvulling zijn op jouw bestaande collectie. Alle tangen zijn zodanig gemaakt dat de haren er met gemak langsglijden. Van dik tot aan dun haar kun je stylen met deze tools.

Eindoordeel
Voor het totale bedrag van ongeveer €250 krijg je veel. Vooral als basic-hairstyliste (BHS) of liefhebber van haartools is dit een echt koopje. Daarnaast is het meedragen van de tools heel makkelijk i.p.v. 3 verschillende krultangen en nog een stijltang. Dit scheelt dus baggage. Ook is de lay-out een prachtige: alle tools zijn zwart en ogen daarmee chique en professioneler. De krultangen hebben bovendien een LED-display waarop aangegeven wordt op hoeveel graden de tang staat en/of het aan/uit staat. Deze factoren tezamen hebben bijgedragen dat ik deze set een 9 geef.

Wat ik minder prettig vind, is dat je niet direct kunt wisselen tussen de verschillende krultangformaten. Je moet nl. enkele minuten wachten tot de tang is afgekoeld. Ook met handschoenen om zijn ze te heet om aan te raken. Dit is een eigenschap waar je rekening mee moet houden als BHS bij het maken van kapsels. De stijltang heeft helaas geen display waarop aangegeven wordt hoe heet de tang is. Dit moet je met een draaiknop instellen (op intuïtie).

Al met al… Een hele leuke set voor professionals en liefhebbers van kapsels! Minder relevant voor mensen die incidenteel hun haren willen stylen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.