Review: Zinneerah Lips #Pink Nectar & #Mauve Touch (Halal Lipsticks)

Mij is gevraagd om een review over deze lippenstiften te schrijven. Daarom wil ik jullie vandaag kennis laten maken met twee nieuwe lipsticks:

De Zinneerah Lips lippenstiften in de kleuren: #Pink Nectar en #Mauve Touch. Beide kosten ze €14,95.  Bestellen kan via IG (instagram): Zinneerah Lips of per e-mail: Zinneerahlips@hotmail.com

Waarom deze lippenstiften reviewen?
Vooral onder muslima’s en veganisten onder ons, is bekend dat lippenstiften vaak stoffen bevatten die afkomstig zijn van dieren of insecten (denk aan varkensvet en Karmijn/Carmine E120 CI 75470). Zelf kies ik merken op basis van kwaliteit en minder op inhoud. Maar sinds enkele maanden krijg ik vaker vragen over de ingrediënten van mijn make-up producten. Om die reden probeer ik mijn visagiekoffer uit te breiden met meer ‘cruelty-free’ en vegan make-up. Zo stuitte ik op Zinneerah Lips – een lippenstiftenmerk dat aangeeft halal, cruelty free én vegan te zijn. Ik heb toen geïnformeerd en direct twee kleurtjes besteld.

De bestelling heb ik donderdag geplaatst en kreeg het zaterdag binnen per post. Dat is snel! Ik kreeg het binnen in een enveloppe, ingebonden in bubbelplastic. De verpakkingen van de buitenkant waren niet beschadigd. Ik controleerde de lipsticks van binnen en zag dat ‘Mauve Touch’ enigszins beschadigd was doordat het topje tegen de dop is aangekomen. Nou had ik niks gedraaid bij het openen, dus kan dat bij verzending/vervoeren zijn gebeurd.

Pink Nectar: 

image imageimageVooraf was ik op zoek naar natural tinten en dat heb ik zeker gevonden met deze kleur. Ik heb een medium-tan als huidskleur en te lichte/donkere kleuren staan heel onnatuurlijk. Pink Nectar is de perfecte muslima-proof kleur bij mijn huid.
+ Qua textuur voelt het zacht-velvet achtig aan. Hij droogt mat op en heeft geen glitters erin.
+ De geur is overheerlijk. Ik ben een sucker voor geuren, zoals jullie uit eerdere artikelen weten. Het ruikt naar fruit.
– Qua langdurigheid blijft dit enkele uren zitten mits je niet eet of je lippen veegt. Doe je dat wel, dan zul je het moeten bijwerken. Dit betekent ook dat de lippenstift afgeeft. *Hier heb ik enkele trucjes voor die ik aan het einde van dit artikel met jullie zal delen.
– Dekt in 3 lagen.
– De verpakking oogt luxueus, maar voelt ietwat breekbaar aan. De dop voelt aan alsof het gemakkelijk kan slijten.

Op de foto’s kunnen jullie swatches zien. De kleur lijkt donkerder in het echte leven, terwijl het na het aanbrengen een oudroze kleur heeft.

Mauve Touch: 

imageimageimage+ Een natural kleur voor mij! Oogt iets lichter dan de ‘Pink Nectar’.
+ Voelt qua textuur zacht-velvet achtig aan. Droogt mat op maar heeft een glans. Geen glitters.
+ De geur!!!
– Langdurigheid. Geeft af.
– Dekt in 3 lagen.
– Omhulsel voelt breekbaar aan.
– Deze lippenstift leek los te zitten in de verpakking bij het opendraaien. Dit zou door warmte/transport kunnen gebeuren.

Eindoordeel

Het allergrootste voordeel heb ik hierboven niet concreet per lippenstift benoemd, maar dat is het feit dat ze vegan, halal, cruelty-free en van organisch materiaal gemaakt zijn! Alhoewel er enkele minpunten aan zijn verbonden, ken ik manieren om deze nadelen tegen te gaan. Dat maakt dat ik meer van deze lippenstiften zal aanschaffen. Zinneerah Lips zijn voor mij prettige lippenstiften die ik mijn klanten kan gaan aanbieden: ze verschuiven niet van plek door te gaan zitten in lijntjes, ruiken lekker en hebben een prettige textuur. Na deze 2 kleurtjes ben ik nieuwsgierig geraakt naar de fellere kleurtjes en overweeg meer te bestellen!

Cijfer: 8+

Extra: Tip voor het langdurig maken van lippenstift:
Langdurigheid van een lippenstift vergroten kan door het werken in meerdere DUNNE lagen. Start met (een lipprimer, vervolgens) een lipliner, erna een laagje lippenstift. Dep je lippen af in een tissue en breng een dun laagje transparante poeder aan. Dep dit nog maals in een tissue en breng een laatste laag lippenstift aan. Je creëert hiermee een lip-stain effect. Hierdoor blijft het de hele dag zitten. Dit proces voer ik uit wanneer ik te maken heb met bruidjes o.a.

Sneakpeak!

Ik heb Zinneerah Lips benaderd met de vraag of ik de fellere kleuren kon swatchen voor jullie! Dat mocht en hieronder staan de foto’s. Van links naar rechts: (1) Cherry Red – bruinrood, (2) Pure Red -fel rood, (3) Plum Pure – paars, (4) Neon Crush – fel roze en (5) Coffee Brown – bronze bruin.

imageimageimageimageHoe denk jij over lippenstiften? En moeten deze volgens jou ‘halal’, vegan, cruelty-free zijn? Ik hoor het graag in de opmerkingen onder aan deze pagina.