All About False Eye Lashes – Alles over Plak Wimpers

Degenen die mij langere tijd kennen, weten dat ik tijdens en na mijn visagieopleiding geen plakwimpers opbracht bij klanten. De reden hiervoor was dat ik dacht dat deze verboden waren volgens islamitische richtlijnen. Naarmate ik me door social media liet inspireren, viel het mij vaker op dat muslima-beautyinfluencers lashes droegen (denk aan Zukreat, Sebina, Look A Million – Sana, Ruba Zai). Ik begon me toen af te vragen of mijn standpunt klopte en/of dat ik het op een andere manier moest bekijken. Zo heb ik meerdere mensen gesproken, waarvan zij het niet een zwart-op-wit regel vonden. Extensions zijn volgens de meerderheid (van mensen die ik sprak) niet toegestaan, maar plakwimpers wel rekening houdend met enkele voorwaarden. Zo zou de lijm geen schade moeten berokkenen aan de persoon en het niet met de echte haren worden verweven. Na mijn ellenlange zoektocht besloot ik plakwimpers aan te brengen indien een klant dat graag op zou willen. Vanaf daar startte mijn reis met het vinden van kwalitatief goede en betaalbare plak wimpers. Dat wil ik met jullie delen in dit artikel.

(P.s.: Dit artikel is niet bedoeld voor het uitlokken van een religieuze discussie. Ik leg hierboven uit waarom ik plakwimpers op plak terwijl ik dat eerst niet deed.)

Op de werkvloer wordt mij heel vaak gevraagd om tips. Mijn beste advies is toch echt YouTube erbij te pakken. Het aanbrengen zul je een paar keer moeten zien en terugkijken voor je de verschillende opties en handelingen hebt onthouden. Daarnaast zijn fijne wimpers, sterke lijm en handige tools een MUST in mijn optiek. Het opbrengen bij een ander lukt mij namelijk makkelijker dan bij mezelf.

Lijm

De meest sterke lijm ooit (in mijn beleving) is de wimperlijm van House of Lashes, maar eenmaal droog is het weinig flexibel. Wil je een wat langere speeltijd bij het opplakken? Dan is de DUO wimperlijm het beste. Deze blijft een minuut flexibel voor het muurvast opdroogt.

Ik ben van beide merken te spreken en heb zowel de transparante als de donkere lijm van beiden uitgeprobeerd. Wanneer je verscheidene looks draagt met niet per se eyeliner, dan is de transparante lijm prettiger. Draag je altijd een winged eyeliner bijv., dan vind ik de donkere lijm veel prettiger. Het werkt de look nl. af.

Indien je iemand bent die frequent wimpers opplakt (bijv. door jouw werk als visagiste), dan raad ik een latexvrije variant van de lijm aan. Dat is veel beter voor jouw ogen en kan allergische reacties beperken. House of Lashes wimperlijm bevat geen latex, de standaardversie van DUO wel, maar ze hebben ook een latexvrije variant. Die ruikt overigens veel lekkerder dan de standaardversie!

Tools

In het begin dat ik wimpers opplakte bij anderen, was mijn pincet onmisbaar. Maar naarmate ik meer tijdsdruk had, werd dat onhandig en begon ik te hunkeren naar een wimperapplicator. Mijn lijm kwam overal, op mijn vingers, op mijn ooglook. Ik pokte wel’s mijn oog met een pincet (dat deed pijn). Vervolgens ben ik toen uitgekomen op de applicatoren van Eyelure, Red Cherry Lashes, E.L.F., Japonesque en Mac Cosmetics. Ik begon met de applicator van Eyelure maar vond het onhandig werken met dramatische wimpers. Pas toen ik de applicator van Red Cherry Lashes gebruikte, begreep ik hoe ONMISBAAR een wimperapplicator kon zijn, vooral wanneer je het bij jezelf wil aanbrengen. Tijdens het werken heb ik meteen de MAC Cosmetics applicator in handen gehad, en ik kon niet meer zonder! Japonesque heeft ongeveer een zelfde applicator als MAC, wanneer je naar de design kijkt. Red Cherry heeft een ronde vorm, terwijl MAC en Japonesque een rechte vorm hebben. I am totally in love! In mijn visagiekoffer draag ik altijd de applicator van E.L.F. mee in combinatie met een pincet. Welke raad ik dus aan? Eigenlijk allemaal wel! Als je natuurlijke wimpers draagt, is de betaalbare set van Eyelure prima te doen! Draag je dramatische wimpers, dan zijn de applicatoren van MAC Cosmetics, Japonesque, E.L.F. en Red Cherry Lashes fijn.

Wimpers

Dan zijn we eindelijk op het gedeelte aangekomen waar dit artikel over gaat. Hieronder zal ik een aantal merken noteren waarvan ik de wimpers absoluut de moeite waard vind en zelf ook bezit. De meeste wimpers die hieronder genoemd zijn sluiten goed aan bij mijn eigen wimperlengte (niet heel lang, niet heel kort) en oogvorm (rond, groot). Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij het uitzoeken van plak wimpers. Aarzel dus niet om in de opmerkingen vragen te stellen over een specifieke wimper.

Natuurlijke variant: Alles wat niet 3D, mink, faux mink of silk is. De meest betaalbare zijn van Red Cherry Lashes, de duurste van MAC Cosmetics. Alle wimpers heb ik na maximaal 4 keer gebruiken weg gegooid, ze raakten uit vorm en werden lelijk door lijm ophoping.

  1. MAC Cosmetics – De meesten heb ik eerder benoemd. Lash #7, #36 (eerder genoemd) #34 en #43. Deze haren hebben een mix van bruin en zwart!
  2. Red Cherry Lashes – De mooiste voor een natuurlijk effect zijn de #213 Harley en #Nude Onyx.
  3. Ardell – #120 Demi Wispies Black (medium lengte haren), #Demi Wispies Studio Effect (volle medium lengte haren), #Wispies Black (lange haren).

Luxe variant: 3D, mink, faux mink, silk, synthetisch of een combinatie van deze eigenschappen. De onderstaande wimpers heb ik meer dan 5 keer kunnen gebruiken. Tot nu toe nog geen enkele kunnen weggooien, dus vind het moeilijk om aan te geven hoe lang ze meegaan.

  • Helin Lashes – #Rani. Dit zijn 3D Silk wimpers, kosten €16,95 en zien er prachtig uit. 3D lashes bestaan uit meerdere lagen op elkaar en hebben een dikkere wimperband. Qua effect zien deze lashes er heel volumineus uit.
  • Arwa Lashes – #Maysoon. Ook deze lashes geven een prachtig 3D effect, ogen volumineus en medium lang, maar niet schreeuwerig.
  • Huda Beauty Lashes – #12 Farah. Deze zijn Faux mink en kosten $12. Ze ogen lang, dramatisch en volumineus. Van alle lashes is deze het meest opvallend. Voor mensen met een monolid of kleine ogen, is dit geen aanrader.
  • House of Lashes – # Featherette. Deze synthetische 3D wimpers kosten €15,95, hebben een unieke vorm. Niet schreeuwerig maar toch sierlijk.
  • Fatiha’s World Lashes – #Laila. Deze zijn 3D Faux mink en kosten 13,24 pond. Ze hebben een hoekige vorm, maar staan heel sierlijk zonder overboord te gaan. Deze lashes in combinatie met een winged eyeliner staat prachtig!

Over het algemeen zijn de luxe wimpers lastiger aan te brengen vanwege de dikke wimperrand, de natuurlijke brengen gemakkelijker aan. House of Lashes en Fatiha’s World vond ik het lastigst bij het opplakken terwijl Helin Lashes, Huda Beauty en Arwa Lashes makkelijker opplakten. Ik ben er nog niet uit waar dat aan lag, maar een vriendin gaf aan dat bepaalde materialen waar de wimperbanden van gemaakt worden, ervoor zorgen dat ze minder/meer buigzaam zijn.

Voor de muslima’s onder ons – gebruik jij plak wimpers? Zo ja, welke en waarom? Zo nee, waarom niet?

Voor iedereen: Welk merk ga je uitproberen en wat kun je aanraden?