Trendbeleving 2017

De titel zegt vrij weinig… Maar wat wil ik vertellen met dit blogartikel?

Allereerst: het is al 2018?!? Het vloog voorbij… Dit betekent dat ik inmiddels een jaar werk als beautyadvisor. Een uitdagende baan – enerzijds probeer je iedereen te voorzien van passend advies, anderzijds moet je op de hoogte blijven van hot and happenings binnen de schoonheidswereld. En ja hoor – wat een achtbaan! We worden overspoeld met van alles…

Omdat iedere populaire en grote titel binnen de beautyindustrie al een post heeft toegewijd aan favoriete make-up producten, vind ik het vrij saai om precies hetzelfde te doen. We gaan het dus anders aanpakken!

Ik wil het hebben over de gedragen make-up looks/trends uit 2017 en daarop aansluitend mijn aanbevelingen over producten. Vergeet hierbij niet dat ik zelf een gemengde-vettig huidstype heb en meer heb uitgeprobeerd van M.A.C. omdat ik daar werk. Iets wat voor mij werkt, hoeft niet per sé voor jou te werken.

Full-coverage/dekkende gezichtsmake-up vs. No-make-up look

Terwijl Kim K. over stapte naar een No make-up look, gaat de Huda/Rihanna trend meer richting een superdekkende, redelijk matte look. Mijn favorieten voor het maken van een dekkende make-up look was: M.A.C. Pro longwear Waterproof foundation (#NC40-#NC42), Maybelline Instant Age Rewind Eraser (concealer; #Medium), M.A.C. Studio Fix Powder Foundation (#C5). Voor de No-make-up look blijft mijn favoriet nog steeds de M.A.C. Face en Body Foundation (#C5) met de M.A.C. Highlighter Pen #Dark i.c.m. een transparante poeder. Zelf was ik meer een voorstander van de dekkende look! Waar kozen jullie afgelopen jaar voor?

No Visible Cake/Lines

Afgelopen jaar wilde niemand een poederig waas overhouden met een dekkende make-up. De ultieme oplossing daarvoor: P&P Fix +. Dit gebruik je voor en na je make-up; dit zorgt ervoor dat jouw make-up niet poederig eruit ziet en beter in de huid trekt!

No Lashes No Life

Ik heb geen idee hoe het zit met voorgaande jaren, maar in 2017 heeft iedereen zijn en haar lashgame geüpgrade! Iedereen zag hoe Huda haar prachtige ogen deed lonken, hoe Nikkie Tutorials the Power of Make-up afbeeldde. Iedereen die nu naar een feest gaat, moet een paar nepwimpers dragen voor de afwerking van de look… Mindblowing lashes, the bigger the better!

Grote, kleine ogen, diepliggende en amandelvormige ogen. Voor iedereen is er een passende nepwimper te vinden. Daarop aanvullend: het benadrukken van de wimpers met 3D lashes! In mijn voorgaande artikelen vind je daar alles over terug. Mijn nieuwste en geweldigste try-outs zijn de nepwimpers van het opkomende merk: Nikkia Joy Cosmetics. Deze prachtige beautyblogster heeft recentelijk nepwimpers uitgebracht die en betaalbaar en uitermate geschikt zijn voor mensen met gevoelige ogen! Zeker weten de moeite waard om deze Australische wimpers te laten shippen als je last hebt van traantjes.

Van boven naar onder. Rechts: The Volume Set en The Natural Set. Links: Ella, Melanie, Natasha & Georgia.

Metallic or Matte?

Hoewel ik hier al dieper op inga in een ander artikel, is deze lipdirection niet te missen in het dagelijks leven. Iedereen kent de matte liquid lipsticks van Huda, Anastasia en Kylie. Maar ook de in store merken hebben zich niet links laten liggen! Nou is mijn absolute favoriete metallic M.A.C. Lipstick in #Jupiter en mijn matte favoriet de M.A.C. Persistence (i.c.m. #Morning Coffee). Ik ben er nog niet uit wat mijn liquid lipstick favoriet is van het afgelopen jaar. Heb er heel veel kunnen uitproberen en vind bij alle merken zowel goede als minder goede eigenschappen (NYX, M.A.C., Huda Beauty, LA Girl) waardoor er niet per se 1 merk uitspringt.

Ik ben LIT

2017, het jaar van de highlighters! Hoewel ik meerdere heb staan, kom ik niet meer bij na het hebben van mijn lang nagejaagde (limited edition) highlighter: M.A.C. Whisper of Guilt. I love this- next level LIT!

En daarbij komend moet je nu ook een waaierkwast/vlinderkwast hebben. Heb je nog geen highlighter en een kwast ervoor, raad ik je M.A.C. Soft & Gentle aan (lichte-medium huidskleur) of M.A.C. Oh, Darling! (medium-donkere huidskleur). Dit breng je aan met een M.A.C. brush #140 en werk je af met wat fix +, thank me later.

Dit waren voor mij de meest voorkomende trends, geïnspireerd door fashion en het publiek in-store. Wat waren jouw make-up hoogtepunten uit 2017?

# = kleurcode